Tue. Jun 18th, 2024

Reprezentacija Srbije u Antverpenu u basketu 3″na”3 je posle teške borbe, protiv reprezentacije Novog Zelanda, uspela da se izbori i da odnese važne bodove za nastavak takmičenja. Pobedom protiv reprezentacije Novog Zelanda, rezultatom 21:19, reprezentativci Srbije su otvraili veoma veliku “mentalnu” pobedu. U sledćem duelu je “pala” i reprezentacija Portorika, istim rezultatom kao i protiv Novog Zelanda.

Nakon utakmice, Dejan Majstorović je izjavio: “Nismo zadovoljni načinom na koji smo igrali danas obe utakmice, a igrali smo protiv dve veoma snažne ekipe fizički i imali smo problema da ih zaustavimo pod košem, kao i da zagradimo koš. Bitno je da smo pokazali karakter u oba basketa iako smo umeli da gubimo i sa po 5-6 poena razlike. Na kraju smo ostvarili dve veoma važne pobede za nas i nadamo se da ćemo podizati formu iz dana u dan. ” Ovim pobedama “basketaši” Srbije su zauzeli prvo mesto A grupe.

Sledeću utakmicu, protiv Reprezentacije Brazila, Reprezentacija Srbije igra 23.06. sa početkom u 12:20, dok ih u narednoj utakmici očekuje Reprezentacija Francuske, takođe 23.06, ali sa početkom u 14h.

Cilj ovog takmičenja je, ko se nađe na prvom mestu grupe, plasira se direktno u dalji tok, dok će druga 2 tima morati da prođu kroz baraž. Četvrti ispada iz daljeg takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *