Tue. May 21st, 2024

TENIS

INDIAN VELS I NOVAK

Piše:StudioCS

Mar 10, 2022

Usled Covid19 virusa, postoje pravila kako i na Australian Openu, tako i u SAD. Zbgog toga što Novak nije vakcinisan neće moći da igra u SAD.

Novak je objavio:

“Dok sam bio automatski prijavljen za Indijan Vels i Majami, znao sam da je malo verovatno da ću moći da putujem. Potvrđeno je da se pravila neće menjati, tako da neću moći da igram u SAD. Srećno onima koji igraju na ova dva sjajna turnira”

GUBITAK SPONZORA

Piše: StudioCS

Srpski AS, sad već drugi teniser sveta, Novak Djoković je zbog ne vakcinisanja, izgubio dva glavna sponzora. Podsećanja radi, problem je bio u spornom Novakovom učešću na Australian openu i na Novakovom “privođenju” u prihvatni centar u Australiji. Jedan od sponzora, koji je odbio da sarađuje sa Novakom je Peugeot. Drugi je Lacoste.

Novak Jokovic, Mens Tennis, Wimbledon, Lawn, Serve

Prema pisanju švajcarskog novinara Bendžamina Vajmana za sajt “Lucerner Cajtung”, odlučeno je da se prekine dalja saradnja, nakon isteka ugovora, sa srpskim teniserom.

– Godinama je Lakost u vlasništvu grupacije Maus Freres koja se nalazi u Ženevi. Lakost predstavlja tenis, a osnovana je 1933. godine od strane bivšeg Francuskog tenisera Lakoste. Od 2017. godine rival Rodžera Federera Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada on ima ugovor do 2025. godine vredan 9.000.000 dolara godišnje – navodi se i dodaje:

– Partnerstvo sa Đokovićem nije donelo ništa dobro u skorije vreme. Bivši svetski broj 1 je ređao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i imigracionog statusa u Australiji. Za sada bi Maus Freres verovatno volela da se osloni na neko novo lice u reklamama – preneo je “StudioCS”.

Novi predstsvnik čuvenog “krokodila” je čuvena Venus Vilijams.

– Kompanija je već objavila da će sedmostruka grend slem šampionka Venus Vilijams biti nova ambasadorka. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu i uvek se borila za jednakost – navodi se u tekstu.

“ODMOR”

Posle niza propusta u organizaciji AO i niza neprijatnih situacija ka prvom reketu sveta, Novak je rešio da malo odmori od svega toga. Beg od cele situacije potražio je u Crnoj Gori, kako bi se odmorio i opustio u svim blagodetima mora. Za dobrobit srpskog naroda će i ovog petka 28.01.2022 dobiti priznanje od gradskh čelnika grada Budve, za postizanje odličnih rezultata, kao i za svoje priznanje odakle dolazi i da nikada ne odustaje od svoje zemlje. Skupština opštine Budva, na čelu sa svojim predsednikom opštine Carević Markom, je tokom 2018. godine donela odluku o proglašenju Novaka Đokovića za počasnog građanina metropole turizma.


FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

https://www.facebook.com/watch/?v=1100903780666557

“MOLBA”

Kraj godine je sumiranje rezultata iz godine koja je na izmaku. I tad se desio neočekivani obrt Kirjosa prema Novaku. Na bilo kom intervju Kirjos je uglavnom “blatio” Novaka. Da podsetimo, Novakl je odustao od takmičenja na ATP-u, da li zbog ne vakcinisanja Noleta protiv SarsCov19 virusa ili zbog Novakove želje da bude sa porodicom, još uvek se nezna.

Međutim, ovog puta, Kirjos je prevazišao i samog sebe, rečima:

– Iskreno, ne znam Novakovu trenutnu situaciju sa bilo čim u vezi sa kovidom ili šta treba da bi igrao. Nadam se da je imao lep Božić i da će moći da igra i ostane u sportu što je duže moguće, jer sam ranije govorio da mislim da Federer, Nadal i Đoković treba da igraju. Ako sva trojica nisu tu, to je katastrofa. To je apsolutna katastrofa za navijače i ljude koji uživaju u tenisu – rekao je Kirjos za “The Age”.

– Očigledno je to dobra prilika za neke od mlađih momaka da prođu i naprave nešto veliko i da budu uticajniji, ali u celini nam je potrebno da budu deo sporta.

Kada je njegova situacija u pitanju, Kirjos ističe da je rešio problem sa kolenom, koji je imao prošle sezone.

– Moje koleno je nešto što mi već neko vreme ometa karijeru, to je samo nešto što sam orešio prošle godine i osećam se dobro. Želim da uživam, želim da budem srećan, i to je to – zaključio je australijski teniser.

BALKANSKI TENISKI DERBI”

Jučerašnji okršaj teniskih reprezantija “DEJVIS KUPA” između reprezentacija Srbije i Kazahstana, je doveo do daljeg prolaska reprezentacije Srbije. Novak je izvojevao pobedu u singlu, a zatim i u dublu sa Ćaćić Nikolom i tako pomogao reprezantaciji Srbije, da “IZAĐE NA MEGDAN”, reprezantiji Hrvatske.

Sastav nacionalnog tima reprezentacije Hrvatske predstavljaju: Marin Čilić (30), Nino Serdarušić (243), Borna Gojo (279), Mate Pavić (1. u dublu), Nikola Mektić (2. u dublu). Dok sastav nacionalnog tima reprezentacije Srbije predstavljaju: Novak Đoković (1. na svetu), Dušan Lajović (33), Filip Krajinovć 42), Miomir Kecmanović (69) i Nikola Ćaćić (36. u dublu).

Novak Đoković

Pored polufinalnog duela između reprezentacije Srbije i Hrvatske, drugi polufinalni duel je zakazan između reprezentacije Rusije i Nemačke.

“Teniski megdan” između reprezantacija Srbije i Hrvatske, je zakazan za 16h, sa direktnim prenosom na kanalu “Sport klub”

BEZ VAKCINE NEMA IGRE

Pravilo igranja na Australian Open-u iziskuje nove smernice. Te smernice su povezane za vakcinacijom protiv SarsCov19 virusa. To praktično znači da svako ko se ne vakciniše ne može da učestvuje u takmičenju, bez obzira da li bio prvi ili poslednji na tabeli. Tako je Novak Đoković u iškevivanju da li će imati pravo da se prijavi za takmičenje. Rok za prijavu za takmičenje ističe 6. decembra 2021 godine.

Novakovo obrazloženje u vezi sa vakcinacijom je usmereno ka tzv. privatnoj odluci.

Novak Đoković

Prema rečima Direktora Australijan opena Kreg Tili-a je obaveštenje Đokovića da mu se rok približava za prijavu na grend slem-u.

– Na kraju dana, svima želimo da damo najbolju mogući šansu da uđu na turnir, i to u okviru parametara kojim možemo. Vreme ističe i očigledno je da učesnici mogu da prime jednu vakcinu, “Džonson i Džonson”, ali ukoliko je potrebno da primite dve doze, prostor između dve vakcine vam zaista zatvara prostor, kazao je Tili.

Novakovo saopštenje na Završnom mastersu u Torinu, u vezi sa vakcinacijom za učešće na Australian Open-u:

– Iskren da budem, nisam razgovarao sa teniskim predstavnicima Australije. Čekao sam da čujem kakve će biti vesti. Sada kada znam, moramo da sačekamo i vidimo.

US OPEN 2021

Koliko god se Novak Đoković spremao i psihički i fizički i zalagao da dostigne više ciljeve, tj da osvoji 21 Grand Slam titulu, nažalost sreća mu je okrenula leđa. Izgubio je od Medvedeva -drugog reketa sveta, rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).

Na kraju meča Dmitri Medvedev se zahvalio svojoj porodici, stručnom štabu, ali i Novaku. Novaku je na kraju meča rekao”  Prvi put sam nervozan kod ovog govora. Izvinjavam se navijačima i Novaku. Svi znamo šta je on danas jurio. Svi znaju šta si postigao u karijeri. Ovo nikada nisam rekao, ali reći ću sada “Ti si zamene najbolji igrač u istoriji tenisa”.

3 thoughts on “TENIS”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *