Tue. May 21st, 2024

ZA 1.MESTO ABA LIGE

Na već poznatoj adresi u Beogradskoj areni je 26.03.2023 odigrana jedna veoma zanimljiva i interesantna utakmica. Reč je o košarkaškoj utakmici, između KK Partizan – KK Cedevita Olimpija, u veoma uskom rasporedu odigravanja utakmica i jednih i drugih. 23. kolo ABA lige nam je donelo mnogo rezultatskih klackalica tokom cele utakmice. Prva četvrtina je sa razlogom pripala KK Cedevitio Olimpija, sa otvorenim šutevima za 3 poena, sa linije penala, kao i u šut iz igre za 2 poena. Na kraju prve deonice rezultat je bio 6:18 u koristi gostiju. Do zasluženog odmora, se otišlo sa rezultatom 44:46. Što se tiče izgubljenih lopti i na jednoj i na drugoj strani se video problem, verovatno nošen prethodim utakmicama jednih i drugih.

Najava preokreta se desila početkom poslednje četvrtine, šutom za tri poena Trifunović Uroša, za rezultat 67:69 u korist gostiju, Tada su se “probudili” Papapetru , pogotkom za 3 poena, a zatim Ledej i Egzum sa linije penala. Rezultat na kraju utakmice je bio 76:73, za Partizan.

Nakon utakmice, trener crno-belih je imao šta da doda.

„Znali smo da će biti teška utakmica protiv tima sa motivacijom, posebno sa energijom. Nismo počeli dobro, talav je bio ton. Na sreću Olimpija se nije odlepila. Imali su pet poena gde smo odigrali najbolju odbranu. Rešavali smo u napadu, dobili. Čestike igračima i publici, hvala na energiji. Izuzetno važna pobeda u Aba ligi. Sutra pričamo o Barseloni, pitanje želje, volje i da shvate da moraju da pomognu timu na pravi način. Teško je da nemaš motiv pred ovakvim navijačima. Hvala im što bodre tim, nek nastave i nek daju najpozitivniju energiju. Gurali su tim kad je bilo najpotrebnije. Veliki deo pobede ide njima, jer su nas bodrili na način na koji su nas bodrili“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *