Tue. Jun 18th, 2024

Pravilo igranja na Australian Open-u iziskuje nove smernice. Te smernice su povezane za vakcinacijom protiv SarsCov19 virusa. To praktično znači da svako ko se ne vakciniše ne može da učestvuje u takmičenju, bez obzira da li bio prvi ili poslednji na tabeli. Tako je Novak Đoković u iškevivanju da li će imati pravo da se prijavi za takmičenje. Rok za prijavu za takmičenje ističe 6. decembra 2021 godine.

Novakovo obrazloženje u vezi sa vakcinacijom je usmereno ka tzv. privatnoj odluci.

Novak Đoković

Prema rečima Direktora Australijan opena Kreg Tili-a je obaveštenje Đokovića da mu se rok približava za prijavu na grend slem-u.

– Na kraju dana, svima želimo da damo najbolju mogući šansu da uđu na turnir, i to u okviru parametara kojim možemo. Vreme ističe i očigledno je da učesnici mogu da prime jednu vakcinu, “Džonson i Džonson”, ali ukoliko je potrebno da primite dve doze, prostor između dve vakcine vam zaista zatvara prostor, kazao je Tili.

Novakovo saopštenje na Završnom mastersu u Torinu, u vezi sa vakcinacijom za učešće na Australian Open-u:

– Iskren da budem, nisam razgovarao sa teniskim predstavnicima Australije. Čekao sam da čujem kakve će biti vesti. Sada kada znam, moramo da sačekamo i vidimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *