Wed. Apr 24th, 2024

U svetu tehnologije i veoma velikog broja apliakcija, koje su dostupne na raznim prodavnicama i samim preuzimanjem “download-ovanjem i aktiviranjem”, po pravilu je potrebno da se ostave neki podaci, radi lakšeg obavljanja delatnosti samih programa – tzv. cookies. S obzirom da se podaci skladište, na nekim eksternim hard diskovima ili serverima, mogu da budu veoma lako dostupni za korišćenje, što je suprotno zaštiti podataka o ličnosti.

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=26263&awinaffid=1517463&campaign=&ued=https%3A%2F%2Fwww.angara.com%2Fuk-en%2Fc%2Fdiamond-jewellery https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=53953&awinaffid=1517463&campaign=&ued=https%3A%2F%2Feu.allies.shop%2Fpages%2Fwhats-inside-multi-acids-retinoid-brightening-sleeping-facial

Google je već razvio aplikaciju INCOGNITO, koja bi trebala da zaštiti podatke i da ih učini nevidljivim. Međutim iz kompanije Google, nije precizirano, koji podaci su pod zaštitom, a kojI ne. Time bi, podaci od 130 miliona korisnika, bili vidjivi.

Iz komapnije Google, kažu da postoji mogućnost da se obrišu podaci koji su veoma bitni, mada još nije dogovoren način realizovanja procedure brisanja i šta se sve briše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *