Tue. Jun 18th, 2024

Srpski AS, sad već drugi teniser sveta, Novak Djoković je zbog ne vakcinisanja, izgubio dva glavna sponzora. Podsećanja radi, problem je bio u spornom Novakovom učešću na Australian openu i na Novakovom “privođenju” u prihvatni centar u Australiji. Jedan od sponzora, koji je odbio da sarađuje sa Novakom je Peugeot. Drugi je Lacoste.

Novak Jokovic, Mens Tennis, Wimbledon, Lawn, Serve

Prema pisanju švajcarskog novinara Bendžamina Vajmana za sajt “Lucerner Cajtung”, odlučeno je da se prekine dalja saradnja, nakon isteka ugovora, sa srpskim teniserom.

– Godinama je Lakost u vlasništvu grupacije Maus Freres koja se nalazi u Ženevi. Lakost predstavlja tenis, a osnovana je 1933. godine od strane bivšeg Francuskog tenisera Lakoste. Od 2017. godine rival Rodžera Federera Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada on ima ugovor do 2025. godine vredan 9.000.000 dolara godišnje – navodi se i dodaje:

– Partnerstvo sa Đokovićem nije donelo ništa dobro u skorije vreme. Bivši svetski broj 1 je ređao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i imigracionog statusa u Australiji. Za sada bi Maus Freres verovatno volela da se osloni na neko novo lice u reklamama – preneo je “StudioCS”.

Novi predstsvnik čuvenog “krokodila” je čuvena Venus Vilijams.

– Kompanija je već objavila da će sedmostruka grend slem šampionka Venus Vilijams biti nova ambasadorka. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu i uvek se borila za jednakost – navodi se u tekstu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *