Tue. May 21st, 2024

Kao što je već poznato Reprezentacija Srbije je svojom jakom odbranom i dobroorganizovanim napadom uspela da se domogne plasmana u polufinale Svetskog prvenstva u košarci, nadigravši Reprezentaciju Litvanije. Naredni duel se igra protiv pobednika iz duela Kanada – Slovenija. Termin odigravanja utakmice Kanada – Slovenija je zakazan za 06.09. sa početkom u 14:30.

Nakon pobede Reprezentacije Srbije nad Reprezentacijom Litvanije, rezultatom 87:68, popularni selektor Reprezentacije Srbije je izjavio:

Probaću da pričam o košarci. Pobedili smo i sve zanima kako smo pobedili. Ritam utakmice je jako bitan. Ne možete da igrate 40 minuta kontre, ali ne možete 40 minuta igrati ni poziciono. U Evropi je bitno naći dobar ritam, bitno je igrati unutra i spolja. Igrati pik, ali igrati i kroz blokove. Nekada to uspemo, ali nekada se pokaže druga strana igre i protivnik koji igra svoju košarku. Večeras smo promenili ritam igre, pogotovo igrači sa klupe kao Avramović. Doneli su više energije nego starteri i to je ono što svaki igrač hoće i srećan je zbog toga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *