Tue. Jun 18th, 2024

Krajem godine se sumiraju rezulalti kako u svim sferama života i “najvećoj sporednoj stvari” – fudbalu. Da nezadovoljstvo postoji, primećuje se i na Sent Džejms parku. U pitanju je nezadovoljstvo prema treneru.

“Ne bih da preterujem, ali fudbaleri Mančestera su prethodnu utakmicu odigrali pre 16 dana. Imaju novog trenera, pokušavaju da se naviknu na novi sistem, međutim, nemaju ravnotežu u ekipi. Bio sam zabrinut posle gostovanja Noriču zbog izostanka presinga, hitrine, izgubljenih duela”, vrteo je glavom Geri Nevil posle remija sa Njukaslom (1:1)

“Ovo na Sent Džejms parku je bilo baš loše. Nijedan igrač ne može da se pojavi u javnosti i kaže kako je odradio dobar posao. Nema ničeg pozitivnog. Apsolutno ničeg. A i te kako postoje detalji na kojima bi trebalo da porade. Da svako dobije duel, pokaže malo hitrine, da se vidi kako im je stalo. Ovako, cvile jedni na druge. Gledajte ih šta rade na terenu, samo dižu ruke uvis, sve vreme se žale”.

“Setite se da su otpustili prethodnog trenera. Ralf Rangnik neće biti smenjen, imao je samo nekoliko sedmica rada sa ekipom, ali ako se ovako nastavi, igrači će opet potpisati otkaz šefu stručnog štaba. Moraju da se dovedu u red, jer su im izdanja daleko od očekivanih. Poslednja dva rivala bila su sa dna tabele Premijer lige, a Crveni đavoli ništa nisu pokazali. To nema veze sa trenerom. Do igrača je, njihovih ulog ana terenu. Nisu bili dovoljno dobri. Posle meča na Kerou roudu Rangnik je rekao da mu se nije svideo govor tela pojedinaca, a čini mi se da nije oduševljen ni viđenim u Njukaslu”.

“Nešto nije u redu u Mančesteru. Ne znam o čemu se radi, ali definitivno samo kukaju jedni na druge. A tako neće pomoći ni sebi, ni ekipi. Važno je izgraditi duh svlačionice, a meni se sa strane čini da nisu svi na istom zadatku u ovom trenutku. Deluje mi da je u toku i borba za liderstvo. Hari Megvajer nosi traku, ali se ne oseća kao kapiten. Govorio sam o govoru tela i ranije. Na primer, Kristijano Ronaldo je odjurio u svlačionicu protiv Votforda, pa na Vikaridž roudu, sad opet. Isto se desilo i u Noriču. A u Bruno Fernandeš se stalno nešto žali”. https://twitter.com/i/status/1475578277037232131

“A Ronaldo i Bruno su dva bitna igrača. Poražavajuće je za mlade kad dvojica najboljih gledaju na sve druge kao da nisu igrali dovoljno dobro. Edinson Kavani je suprotni primer. On se suprotstavlja Ronaldu i Brunu, pomaže mladima na terenu. Ne zanima me kako si igrao, ali moraš da pozdraviš navijače na kraju svake utakmice. Moraš to da uradiš, pogovoto ako si jedan od najboljih igrača ovog tima i jedan od najboljih na planeti svih vremena. To me već dva meseca nervira. Govor tela starijih fudbalera je poražavajući”, ocenio je Geri Nevil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *