Tue. Jun 18th, 2024

FK Partizan i FK Crvena Zvezda sui odlično krenuli sa kvalifikacijama u Evropskim takmičenjima. FK Crvena Zvezda je “kod kuće”, na stadionu Rajko Mitić uspela da pobedi FK Bragu, rezultatom od (2:1). Za Zvezdu su “golget-eri”, Milan Rodić i Aleksandar Katai, primorali golmana Brage, da dva puta ide po loptu unutar svoje mreže, dok je za Bragu, jedini gol postigao Galenjo.

Zvezda je na startu takmičenja, uspela da dođe do važna 3 boda. Milan Borjan je uspeo da odbrani mnoge napade koji su imali “napadači” Brage.

Što se tiče, tabele, Zvezda je prva u svojoj grupi, ybog ne rešpenog rezultata od 1:1 između Midtjiland-a i Ludogoreca.

 Dejan Stanković je dao izjavu, povodom utakmice. “Prednost domaćeg terena, pune Marakane… Braga je četvrta ekipa u Portugalu. Čini mi se da nismo dobro poređali stvari na početku, svi pišu to je lako. Oni su zadnjih 10-12 u nekom evropskom takmičenju, igrali su finale Lige Evrope. Ne bih voleo da mi se neko igra sa inteligencijom i da kaže da je lako. Nećemo odstupiti, kao što nismo protiv Milana. Oni su fenomenalna ekipa, brza, fantastična u tranziciji, sa pojedincima poput braće Orta, Galena, Ruiza… Očekuje nas velika utakmica, znači što će biti pun stadion. Naša prednost je iskustvo, ekipa igra već dugo, a iskoristili smo i pauzu na dobar način. Žao mi je što neki momci nisu mogli malo da odmore, rekao je Stanković o današnjem rivalu.

FK Partizan je posle mnogo pokušaja za postizanje pogodaka uspeo da pobedi sa rezultatom od (2:0), u Ligi Konferencije, protiv Anortozisa. Golove za Partizan su postigli Rikardo Gomeš i Kvinsi Mening.

Aleksandar Stanojević – “Dobro smo igrali, bilo je odlično i morali smo da rešimo ranije, ali sam zadovoljan zbog pobede nad Kipranima nakon dužeg vremena. Flora je takođe dobar tim, Gent je pobedio tek za jedan gol i sve je izjednačeno u ovoj grupi. Mi obično menjamo i rotiramo, ne odmaramo posebno. Ne znamo kakva je situacija sa Rikardom, ima problem sa zglobom, a igra povređen. Kada se ohladi, videćemo. Posle je tražio izmenu, trebalo je da izađe još na poluvremenu ali je stisao zube.”

U sledećem kolu Partizan igra protiv Flore Talin.

Ukoliko oba naša kluba, u daljem toku takmičenja, budu igrala izvanredno, imaćemo priliku da gledamo LIGU ŠAMPIONA sa njima, što je od velike važnosti za srpski fudbal. Naime, ako nastave sa dobrim rezultatima, Srbija će imati i Partizan i Zvezdu u kvalifikacijama za LIGU ŠAMPIONA u sezoni 2023/24 i 3 u kvalaifikacijama za za LIGU EVROPE.

Srbija je osvojila 27.875 bodova i nalazi se na 12.mestu, što praktično znači da je već sada obezbedila takmičenje oba kluba u LIGI ŠAMPIONA. Na rang listi Srbija se nalazi ispred reprezentacija Hrvatske, Belgije i Švajcarske.

Image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *