Tue. May 21st, 2024

Da li će KK Partizan imati dovoljno snage, da nastavi svoj niz u pobedama, ostaje nam da vidimo 28.03.23. Vreme odigravanja utakmice 31.kola, Euroleague, je zakazano za 20:30h. Ovaj put će se videti da li će KK Partizan, pred svojom publikom da pokuša da osigura svoje mesto na Final 8.

Pred veoma važnu utakmicu, Željko Obradović je izjavio:

– Probali smo da prođemo kroz najbitnije stvari za njihovu igru, bez nekog velikog posmatranja njihovog “plejbeka”. Igrali smo već protiv Barselone, i znamo koji kvalitet imaju. Ekipa koja će da ide na fajnal-for, a sigurno i da proba da osvoji Evroligu. Kvaliteta imaju mnogo. Igraju timski, izuzetno čvrstu odbranu. Ključni igrač u toj odbrani je sigurno Jan Veseli, kad je on na petici. Agresivnost na loptu im počinje od malih igrača na sredini terena, Satoranski koji se vratio iz NBA i poslednje vreme igra izvanredno. Da ne nabrajam ostale igrače, na pozicijama dva i tri. Oni su tim koji je lider po šutu za tri poena. To su neke najosnovnije stvari, plus, njihova odbrana koju mogu da igraju na različite načine. Probali smo da reagujemo na treningu, pa ćemo videti kako će to da izgleda.

– Pamet i energija. Treba nam energija na nivou kako je to bilo protiv Olimpijakosa, takođe i pamet. Neke podudarnosti u igri Olimpijakosa i Barselone postoje, videli smo da možemo, i to je ono o čemu smo pričali kada smo radili analizu utakmice koja je ispred nas.

Na pitanje novinara da se neki timovi plaše da igraju u Areni, trener Obradović je dodao.

– Ne verujem u to da se neko plaši. Ja baš obrnuto mislim, da svako ko dođe ovde voli da igra u toj atmosferi. Za igrača nema bolje, nego da igra pred navijačima kakvi su navijači Partizana. Jeste da oni nama pomažu i da postoji taj faktor, ali svako voli da igra i verovatno se prijatno oseća.

Očekuje se da i protiv katalonskog kluba dvorana bude ispunjena do poslednjeg mesta.

– To je sam pokazatelj koliko su navijači bitni i koliko oni veruju klubu, koliko vole klub i koliko su nam odani. Još jednom, zahvalnost velika. Znamo da će biti ispunjena dvorana i sutra uveče, i u petak uveče. To je nešto što će ostati zabeleženo. U sedam dana, neka neko izračuna koliko će da bude gledalaca. U svakom slučaju, veoma smo ponosni svi koji smo sa Partizanom u srcu – zaključio je Obradović.

11 thoughts on “PARTIZAN – BARSELONA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *