Tue. May 21st, 2024

Četvrtfinale Evroligea je po KK Partizan, veoma dobro počelo. Na rezultatskoj klackalici tokom cele utakmice, mogla je da se vidi želja za pobedom obe ekipe. Čas jedni daju koš, čas drugi daju koš. Neizvesnost je trajala do samog kraja. Dok, Panter – Tigar, košarkaš Parizana, nije “uzeo stvar u svoje ruke”.

Poslednji napad je pripao košarkašima Partizana. Na 21sec do kraja, sa odbranom Reala, na celom terenu, brzi protok lopte između igrača Partizana je doveo da je Panter pokušavao da napravi sebi poziciju za tri poena i na kraju je i uspeo. Na svega 0.4 sec do kraja je pogodio trojku. Tada je Partizan poveo sa 2 poena razlike. Ostatak utakmice je pripao Realu. Košarkaši Reala su se nadali da će da pokušaju da pogode za 3 poena, ali bezuspešno. Tako je “kapiten – Tigar” sa ponosom opravdao svoju ulogu. Na kraju je rezultat bio 89:87 u korist KK Partizan.

Popularni “ŽOC” je u svom maniru dao komentar na utakmicu.

„Lepota košarke je ono što je krasilo utakmicu. Mnoge stvari su se dešavale u zadnjoj sekundi pri našem vođstvu. Dva razlike, koš i faul za njih, prelazi vođstvo u jedan razlike i onda lopta ide u ruke Kevinu, koji je igrač koji je mnogo puta do sad odlučio utakmicu. I večeras njegov individualni kvalitet. Ekipa se borila i time sam najzadovoljniji. Imali smo neki plan za utakmicu, koji je poremećen time što je Smailagić veoma rano dobio faulove i u drugom poluvremenu četvrti, takođe Zek. Našli smo načine da pravimo postave, a da ne trpimo. Za drugu utakmicu moramo da igramo bolje, a pre svega pametnije. Od svega je najpozitivnija ova pobeda. Hvala ovim divnim ljudima koji su došli da nas bodre, kao i tokom cele godine, valjda i njih 300 ili 400. Serija je otvorena i dalje, igramo protiv tima koji je pravljen ne samo za fajnal-for, nego i da osvoji Evroligu“ .

Statistika kaže.

REAL MADRID: Vilijams – Gos 6, Kozer 3, Rendolf 3, Fernandez 2, Hanga 5, Hezonja 8, Rodrigez, Dek 24, Tavares 12, Ljulj, Jabusele 14, Musa 10

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević, Ledej 13, Avramović 8, Panter 26 (6as), Smailagić 11, Papapetru, Egzum 11, Naneli 2, LEsor 11, Trifunović 1, Anđušić, Madar 6

Sledeća utakmica je zakazana za četvrtak 27.04.23

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *