Tue. Jun 18th, 2024

Od početka 2022.godine, najavljeno je da će se 06.03.2022, odigrati “derbi” po treći put. Ovaj put je u pitanju takmičenje ABA lige, tačnije 21.kolo. Utakmica će se odigrati u dvorani “Hala Pionir – Aleksandar Nikolić”, u nedelju, 06.03.2022, sa početkom u 18:30.

Na čelu “kormila” Partizana, popularni “ŽOC” je dao svoje mišljenje:

– Posle izuzetno loše odigrane utakmice u Kupu i slike koju smo prikazali, mislim da je trenutak da reagujemo i nadam se da ćemo reagovati. Ono što je krasilo ovaj tim i što bih ja voleo da krasi je borbenost koja je ne maksimalna, nego preko toga. Mi to nažalost nismo imali u Nišu. Želim da se zahvalim navijačima koji su onako odreagovali posle utakmice. Siguran sam da ćemo i sutra imati podršku, a ono što bih voleo je da svi mi shvatimo šta znači igrati utakmice protiv Crvene zvezde i šta znači braniti boje Partizana. To je ono odakle moramo da počnemo i da shvatimo da je to jedini način – rekao je Obradović za klupski sajt.

– Košarkaška igra i košarkaška utakmica zahtevaju još mnogo toga, ali prvi preduslov je maksimalna borbenost, motivisanost, a to nam je, čini mi se, apsolutno nedostajalo u finalu kupa. Igramo protiv tima koji igra veoma dobro, ali to je prilika za nas da pokažemo sve ono što imamo i sve ono što nas je krasilo od prvog dana. To je bila ideja, to sam rekao prvog dana kad smo izašli na prvu utakmicu i malo je reći da sam bio razočaran posle finalne utakmice isto kao i igrači.

– Od srede smo radili na jednom veoma dobrom nivou, odradili četiri treninga i pokušali da se spremimo maksimalno za ovu utakmicu. Pozivam navijače još jednom da nas bodre, da bodre ekipu kao što su stalno do sada radili. Da budu uz nas, nadam se da ćemo uspeti da im vratimo na najbolji mogući način. Nadam se da će pobediti fer i sportska atmosfera, da će se kao i uvek pričati samo o košarci i da sve bude u okviru fer-pleja – zaključio je Obradović.

Dok i “kormilar”, Crvene Zvezde, Dejan Radonjić, ima svoje viđenje:

– Utakmice sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu. Igramo ovaj meč pred njiihovim navijačima koji će im sigurno pružiti veliku podršku. Moraćemo da odigramo na zadovoljavajućem energetskom nivou posebno što u ovakvom rasporedu svaki trenutak moramo da koristimo za oporavak i pripremu utakmice i težak raspored.

ZVEZDA ŽELI TREEĆU POBEDU NAD PARTIZANOM! Radonjić zna u čemu je ključ uspeha!

– Očekuje nas sigurno teška utakmica u kojoj moramo da odigramo u dugim intervalima jako dobro.

Kapiten Branko Lazić je dodao:

– Večiti derbi je uvek specifična utakmica za koju ne važi ni jedno pravilo, niti položaj na tabeli, trenutna forma. Svaka utakmica je epizoda za sebe. Ono što znamo je da će naš rival sigurno izaći na ovu utakmicu vrlo motivisan, igraju pred svojim navijačima. Mi smo ove nedelje odigrali već dve vrlo zahtevne utakmice, ali ko god bude izašao na teren biće spreman, jer za ovu utakmicu nije potreban nikakav dodatni motiv. Potrudićemo se da odigramo čvrstu i dobru utakmicu, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *