Tue. Jun 18th, 2024

Da li je osnovna delatnost kompanmije Apple prodaja telefona ili pomoć korisnicima u boljem korišćenju usluga, ne zna se? Naime, zbog marketinške akcije prodaje Apple 12 telefona, korisnici su ostali bez PUNJAČA. Praktučno jedna od studentkinja, Xiaofang je kupila u slobodnoj prodaji iPhone 12 Pro Max. U kutiji sa telefonom se nalazio i kabl USB-C. Međutim, problem je nastao, tako što ne postoji nijedan adapter koji bi omogućio punjenje 12-ice, kao što je to bilo ranije. Xiaofang je odlučila da tuži Apple, jer je smatrala da kompanija Apple nije ispunila dogovor iz ugovora, tražeći kompaniji da plati 100 juana (1585 dinara) i da joj daju punjač i da plate pravne troškove.

Na društvenim mrežama se povodom ovog PROBLEMA, oglasio i predstavnik Apple-a za Shangai, Law Jurnal, objasnivši da je nova politika firme zasnovana na prodaji telefona bez punjača, promovišući tzv.magnetno punjenje telefona. U pitanju je MagSafe punjač

Iphone 12, Smartphones, Table, Iphone 12 Pro, Iphones

Podsećanja radi, Brazilska kompanija Procon-SP, agencija za zaštitu potrošača, je tužila kompaniju Apple za izbacivanje punjača. Zvog zaštite potrošača, sud u Brazilu je kompaniju Apple, kaznio sa 2 000 000 $.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *