Tue. Jun 18th, 2024

Posle “jednogodišnje pauze”, prouzrokovane SarsCov19 virusom, najavljen je 43. Međunarodni Sajam Turizma. Sajam će se održati u periodu od 24. – 27. marta.2022 godine, na već poznatoj adresi. Pod sloganom „Između planina i mora“, se predstavlja mogućnost prezentacije turističkih aranžmana u Srbiji, regionu i šire.

Prema rečima, v.d. pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Milenković Orlić Jelene:

– “Vlada Republike Srbije i resorno ministarstvo opredelilo su 5,4 milijarde dinara turističkoj i ugostiteljskoj privredi u 2021.godini i očekuju se rezultati. Turizam je pokazao adaptibilnost na promene koje su se desile, a srpski turizam se oporavlja i iznad je proseka na svetskom nivou. Za potpuni oporavak turizma posle pandemije potrebno je definisanje novih mehanizama, jer su se promenile okolnosti kako živimo, radimo, putujemo. Potreban je turizam za novo vreme”.

Kao gost 43. Međunarodnog sajma turizma je Republika Malezija i njen predstavnik, otpravnik poslova Ambasade Malezije u Srbiji Kairul Tazril Tarmizi.

Prema izjavi Tarmizi-a „Sajam turizma u Beogradu je najveći događaj u ovom domenu u regionu i Malezija prvi put učestvuje na njemu. Velika su očekivanja od predstavljanja Malezije na ovoj sajamskoj platformi, a sa promocijom malezijskih destinacija nastaviće se i u budućnosti“,

Za učestvovanje su se prijavile zemlje: Grčka, Turska, Crna Gora, Egipat, Bugarska, Rusija, Severna Makedonija, Tunis, Rumunija, Mađarska i Slovačka,

Tokom sajma turizma, će se predstaviti i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, čija će adresa biti hala 2A i 2C. na kojem će biti predstavljene kompanije koje se bave opremanjem ugostiteljskih objekata u vidu snabdevanja proizvoda i uslužnih delatnosti, kao i 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE, čija će adresa biti hale 3 i 3A, od 25. – 26. marta.

Prema rečima Zečevića: Pored Srbije, na Sajmu vina ove godine učestvuju proizvođači vina i opreme iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Republika Srpske, Crne Gore, Ukrajine, Austrije, po prvi put na sajam stiže izlagač iz Ukrajine, a očekuju se potvrde iz Francuske, Severne Makedonije, Portugalije i dr. U planu je bogat prateći program sa radionicama, masterklasovima, panel diskusijama i drugim sadržajima bez kojih se ne mogu zamisliti veliki vinski događaji”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *