Tue. Jun 18th, 2024

Automobilska industrija je bogatija za sve više SUV-a. Tokom prethodnih 10-ak godina SUV su znatno dobili na popuplarnosti. Da li popularnost i dostupnost SUV-a označava veću platežnu sposobnost, ostaje da se vidi kroz statističke podatke? Malo je broj SUV-a koji može da se pohvali sjajnim karakteristikama kako OFF ROAD, tako i ALL ROAD. Medju SUV-ijevima, poput JEEP-a, TOYOTE, NISANA, MITSUBISCHI-a, istakao se potpuno novi LAND ROVER DEFENDER. S obzirom da je Defender, već poznat po svojim OFF ROAD, karakteristikama tokom prethodnih godina, inženjeri Land Rovera, su hteli da se pozabave i namenom automobila i za puteve u “normalnim uslovima”. Tako su konstruisali i novi DEFENDER.

Reč je o automobilu koga pokreće 5.0 litarski agregat od 8V i 493KS, pri 610Nm obrtnog momenta. Ubrzanje ovog “terenca” je od 0-100km/h za svega 5.7 sekundi.

Što se tiče, exterijera, Defender ne odstupa od tradicionalnog izgleda. Manja modifikacija je prouzrokovana novim Pack-om. Boja ovog automobila je izrađena u Shadow Atlas mat, kako bi ostavila utisak robusnosti i prepoznatljivosti. Kako bi izgledao još lepše, kupci mogu da iskoriste mogućnost zamene feleni, u tri varijante. A to su: siva, bela i crna. Novi Defender će biti dostupan 2024. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *