Tue. Jun 18th, 2024

Potpuno novi X7 je stigao. Najveći BMW-ov SUV je odmah postavio standard u ekskluzivnom izgledu kako eksterijeru, tako i enterijeru. Potpuno nova verzija SUV-a je pokazala kako stvarno izgleda svetlo sa LED diodama. Led diode prikazuju kako zaista izgleda moć i snaga jednog snažnog luksuznog terenca koji je spreman za sve uslove.

PROMO

Što se tiče izgleda u odnosu na stariji model, prednja maska tj.grill je nešto veći i preuzet je sa limuzine 7-ce.

Što se tiče pneumatika, u pitanju su 23-jke sa izrazito agresivnim izgledom. Završeci na branicima su “opkoljeni” sa aluminijumskim lajsnama kojim se prepoznaje elegancija, čak i u “surovim” uslovima. Panoramski krov je tzv.Sky Lounge sa prijatnim LED osvetljenima kabine, kao i sa Bowers & Wilkins Diamond Surround sistemom ozvučenja, koje podpomaže uživanju u svakom smislu te reči.

Što se tiče ventilacionih otvora, kao i masažnog “aparata”, sistem je integrisan u sedišta koji omogućava komfor na zavidnom položaju.

U ovom mopdelu je integrisana potpuno nova “nano filter” tehnologija, koja ne dozvoljava izdvajanje gasova, neprijatnih mirisa, polena iz spoljašnje sredine.

U ponudi su 3 varijante pogona. To su: BMW X7 xDrive 40i, BMW X7 M60i xDrive i BMW X7 xDrive 40d, sa V8 motorom sa poboljšanim hlađenjem i regulacijom pritiska turbo punjača. Kod BMW X7 xDrive 40i se oslobađa 530KS pri 750Nm obrtnog momenta. Poseduje i elektromotor od 9kW.

Što se tiče M60i xDrive varijante motora, oslobađa se snaga od 380 KS pri 540 Nm obrtnog momenta.

Dok je dizel varijanta nešto slabija sa 352KS sa 720Nm.

Što se tiče transmisije, svi ponuđeni agregati su upareni sa 8 stepenim prenosom, kako ručicom menjača, tako i ručicama na volanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *