Tue. Jun 18th, 2024

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije, donete su nove cene naftnih derivata u Srbiji. U pitanju su cene bezulovnog BMB 95 PREMIUM-a i EVRODIZELA.

Cena bezulovnog BMB 95 premium goriva za 1L iznosi 174, 2 dinara, dok je cena evrodizela spuštena sa 197 rsd na 196,4 rsd za 1L.

Petrol, Tank, Gas Pump, Tap, Tank Filling

Na osnovu količine od 50L evrodizel goriva, građani će moći da uštede svega 30rsd u odnosu na određenu cenu od pre nedelju dana, dok za 50L BMB 95 PREMIUM-a, građani će moći da uštede svega 40rsd, u odnosu na određenu cenu od pre nedelju dana.

Kako je rečeno iz Vlade Republike Srbije, Uredba o kretanju cena naftnih derivata, koja treba da traje do 11. aprila je produžena do 30. aprila. Na osnovu uredbe količina naftnih derivata za poljoprivrednike, za kanistere, ostaje ista, ali i cena naftnih derivata ostaje ista.

Prema rečima generalnog sekretara Udruženja naftnih kompanija Srbije Mićović Tomislava – Važno je da se što pre izađe iz sadašnje situacije određivanja cena i da se prepusti da tržište formira deo cene koji se tiče tržišta, a da država određuje deo cene koji se tiče dažbina.

Uredba koja je sada na snazi se odnosi samo na naftne derivate – Evrodizel i benzin BMB 95 PREMIUM.

One thought on “CENE GORIVA U SRBIJI NA DAN 08.04.2022”
  1. I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *