Fri. Jul 12th, 2024
Tim Audi Sport prvi put se takmičio na Baja Espana Aragon oko Teruela u istočnoj Španiji. Takmičenje, u kojem se Audi takmičio van klasifikacije, zajedno sa prethodnim testom označilo je početak šestomesečne pripreme tima za reli Dakar 2024.

Rolf Michl (šef Audi Motorsport)
„Baha Espana Aragon je bio prvi test u uslovima trke od relija Dakar u januaru. Znali smo zašto smo izabrali ove uslove ovde u Španiji. Naučili smo mnogo o našoj novoj postavci. Nažalost, i Stefanov i Matijasov automobil su se povukli iz takmičenja iz tehničkih razloga. Sada detaljno istražujemo uzroke. Ali Karlos i Lukas su završili trku sa privlačnim učinkom. Za nas je ovo bio prvi važan korak ka Dakaru 2024.

Sven Kuandt (direktor tima K Motorsport)
„Naša kriva učenja je bila dragocena. I to je bio prvi zajednički start tima, jer smo ga sada delimično reorganizovali. Baja je bio zanimljiv, čak i da smo se nadali drugačijem rezultatu. Naučili smo mnogo za samo dva dana. Konačno smo se vratili u režim takmičenja i doživeli takmičenje. Uspeli smo da napravimo korak napred sa suspenzijom, što je bilo važno. Još je posla pred nama, ali pravac je pravi. Defekti na druga dva automobila nisu tako lepi, ali su takođe deo naše krive učenja. Sledeći je reli Maroko, gde već želimo da se takmičimo sa konfiguracijom za reli Dakar.

Carlos Sainz
„Prva etapa danas se odvijala na jučerašnjoj stazi, ali sada je sadržala čistu liniju sa manje kamenih gromada. Zato su vremena bila mnogo bolja nakon što je bilo teško otvoriti stazu prvog dana. U završnoj etapi ponovo smo bili prvi automobil koji je otvorio stazu, što je opet bilo veoma izazovno. Za ceo tim, miting je bio produktivan. Sada moramo da proverimo razne sitnice. Naš tim je sada izborio svoj prvi Baja. Glavni cilj je bio da naučimo mnogo.”

Lucas Cruz
„To nije bio lak skup za nas. Kao prvi na stazi, zapravo smo morali da pomestimo kamenje. Pri tome smo zadobili dva uboda. Međutim, propisi ne dozvoljavaju takmičarima da koriste dodatne gume za ostatak relija. Sve u svemu, naučili smo mnogo za dve nedelje u Španiji, posebno tokom testa. Za Baju smo morali malo da promenimo postavku automobila u poređenju sa pustinjskim relijem. Ove staze nisu toliko tipične za ono što možemo da očekujemo na reliju Dakar. Ali učimo sa svakim kilometrom.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *