Tue. Jun 18th, 2024

Posle mnogo odigranih kola u LIGI KONFERENCIJE, došao je na red i refanš meč u Beogradu. U pitanju je meč između Beogradskog Partizana i Praške Sparte. Utakmica je zakazana za 24.02.2022 sa početkom u 18:45. Duel će se odigrati na stadionu JNA. To je i uvertira za predstojeći derbi koji će se odigrati u nedelju 27.02.2022, na “Marakani”.

Da podsetimo, Partizan je u prvom meču izvojevao pobedu u Pragu, golom Kvinsi Meniga.

Detalj sa meča FK Sparta Prag - FK Partizan

– Ponosan sam na igrače, svaka im čast kako su izneli dosadašnji deo sezone, ovo će nam biti 14. meč u Evropi i izborili su se da uživaju sa našim navijačima. Čeka nas drugačija utakmica nego pre osam dana, rival će više rizikovati, ali sami sebi smo nametnuli obavezu više i pritisak. Želimo da obradujemo publiku, njena pomoć nam je potrebna.

– Česi mogu da postignu gol u svakom trenutku i meč vrate na početak. Pre prve utakmice su izašli iz dva derbija, u međuvreme u se osvežli, više će rizikovati u Beogradu i zato nas čeka težak meč. Nisam siguran da će ponoviti sastav od prošle sedmice. Uvek igraju u najboljem u datom trenutku: protiv Slavije u jednom, Plzenja u drugom, nas u trećem. Ne verujem da se čuvaju. Protiv Slavije je, primera radi, bila tuča ceo susret, jer je Sparta fizički zahtevna ekipa. Ne znam hoće li tako biti i u Humskoj, možda će se utakmica otvoriti, iznedriti više šansi… – rekao je Stanojević.

– Zato se vratio desni bek, izvanredni Tomaš Vajsner. Poletna su ekipa. Imaju Adama Hložeeka, sposobnog da igra u špicu, iza napadača ili po krilu. Možda će mladi Bugarin krenuti napred… – subjektivan je Stanojević.

Detalji sa meča FK Sparta Prag - Partizan

– Česi na raspolaganju imaju momke koji tržišno vrede po 20.000.000 evra i traže ih veliki evropski klubovi. Daju golove u međunarodnim utakmicama. Kakve veze ima da li im je 18 ili 28 godina. Oprezni smo. Rival nam je tim koji je u Ligi Evrope savladao Glazgov Rendžers i Brondbi. Ko smo mi da pretimo i objašnjavamo da smo favoriti. Da, trenutno nam je liga 11. u Evropi, imamo samopouzdanje, ali ne možemo da kažemo kako smo favorti – rekao je trener crno-belih.

One thought on “PARTIZAN – SPARTA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *