Tue. Jun 18th, 2024

U nedelju 27.02.2022 će se odigrati DERBI. U pitanju je derbi između “Delija” i “Grobara” koji će se odigrati na stadionu Crvene Zvezde – “Marakani”, sa početkom u 18h.

Do sad, klub iz Humske, ima prednost od 5 boda, u odnosu na večitog rivala. 166 večiti derbi, ukoliko pobedi Partizan, bi doneo Partizanu veliku prednost i možda novu šampionsku titulu.

“Ponosan sam na svoje igrače i klub što smo ostvarili sve do sada. Ne znam koliko je ljudi verovalo da ćemo pred jedan od odlučujućih derbija u sezoni biti u trci za titulu. Ponosan sam iz tog razloga na igrače. Mogu samo da izrazim zadovoljstvo, jer nas čeka dobar i uzbudljiv derbi koji znači i može da odluči mnogo.

-Pre svega smo zadoovljni što sami odlučujemo. Nama je pet ili dva boda isto. Nije isto ako se izgubi, ne daj Bože derbi, ali pet ili dva je isto jer naš svaki sledeći kiks košta. Mi smo 11. liga u Evropi i nije lako pobeđivati. Pet bodova nije ništa. Sedam ili osam bodova je već nešto. Kakav će biti derbi, to niko ne zna. Nismo takvi majstori da predvidimo kako će se igrati. Dve ekipe koje igraju proleće u Evropi. Nadamo se da će biti dobar i neizvestan derbi

-Naravno, znamo i jasno nam je ko će početi. Ali, ne bih otkrivao – rekao je Stanojević.

-Imamo određene planove po pitanju taktike. Volim način na koji funkcionišemo, ali naravno da pripremam i određena iznenađenja. Imali smo dosta dobre parametre u trčanju, veoma smo se potrošili. Ali derbi je specifična utakmica i nema tog umora koji može da vas spreči u derbju. Ovo je posebna emocija, psihološki faktor utiče da umor ne postoji Očekujemo juriš rivala, biće lepa atmosfera. Ipak, očekujte i naš juriš. Znači biće napadi sa svih strana. Generalno smo ekipa koja se dobro prilagođava na sisteme protivnika. Spremni smo na sve. Očekujemo da krenu u rombu ili sa dva napadača. Ne očekujemo da Zvezda krene sa tri štopera. Moguće je da Pavkov bude i adut sa klupe. Nemamo specijalan tretman prema nekom igraču. Analiziramo igrače individualno, ukazujemo na određene stvari, ali igramo zonski – rekao je Stanojević.

-Sigurno su oni svojim kvalitetom doonose sigurnost. Imamo još igrača, imamo Rikarda koji je opasan, mlade bonuse takođe. kako funkcionišemo do sada, mi smo tim, svi igramo zajedno, kao kolektiv, a iz kolektiva uvek neko izađe”.

-Morate da date slobodu igraču, a ja im dajem. To ih razlikuje od drugih. Neka bude konkretan, pratkičan, to je bitnije od svakog zalamanja. Prezadovoljan sam njegovim partijama – jasan je Stanojević

Stanojević je izneo svoj komentar o izjavi Dejana Stankovića da Partizan nije odigrao tešku utakmicu protiv Sparte iz Praga u četvrtak uveče.

– Ne znam na koji je Deki način to rekao i mislio. Ne bih ulazio u neka spinovanja. U svakom slučaju, svi smo podigli standarde. Ali ako smo mi imali laku utakmicu protiv Sparte, onda će oni imati tek imati laku utakmicu, pošto je Sparta pobedila Rendžers. Hvala Bogu da smo neutralisali, za nas, ozbiljne protivnike. Mi smo 11. liga u Evropi, to ću da potenciram uvek, jer se podigao nivo – odgovorio je Stanojević

Za glavnog sudiju 166. “večitog derbija” postavljen je Srđan Jovanović:

-On sudi utakmice na višem nivou nego koji mi igramo. Da ne stavljamo sebe iznad svakoga. Imamo sudiju koji sudi nivo koji mi još nismo dostigli. Razmišljamo pozitivno, verujemo institucijama i nadamo se dobrom derbiju”.

Na pitanje prethodnih derbija i kalkulacija, Stanojević je odgovorio – Cilj mi je da dostignemo krajnji rezultat. Niti razmišljam šta je bilo pre 10 godina, niti šta će sutra biti. Naš osnovni cilj je da osvojimo titulu i sutra nam to daje mogućnost da budemo dosta blizu titule. To je jedina motivacija. ČInjenica je ako odemo na osam bodova razlike, da ćemo biti zaista biti blizu titule. Igračima sam rekao da sutra možemo da pečatiramo situaciju i nemoj da je propustiš da postaneš šampion. Idemo najjače što možemo sa naše strane”.

Govorio je Stanojević I o VAR-u i predugom čekanju za donošenje odluka:

-Spreman sam da čekam i dva dana za pravu odluku, bilo protiv nas ili za nas. Važno je da nikoga ne oštetite. To su nova pravila koja su dobrodošla. Iako sam ranije bio protivnik jer se ubija momenat i to je igranje emocija. Ali kada se stavi sve na tas i vidi se šta se dobija ili gubi, nemam problem sa tim”, zaključio je Stanojević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *