Tue. May 21st, 2024

Nakon pobede košarkaša Srbije nad Kanadom, selektor, Pešić je izjavio:

“Veoma sam ponosan na tim, velika pobeda. Odigrali smo sjanu utakmicu, najbolji smo defanzivini tim. Pokazali smo da znamo da igramo u napadu, tranziciju. To je bio ključ”.

Selektor “orlova” je izjavio i sledeće,

“Mi smo isto ovako igrali i na EP. Igrali smo fantastično, osim 10 minuta protiv Italije. I ovom prilikom želim da kažem da sam u pravu. Imali smo ujednijnjen tim, disali smo kao jedan i prošle godine. Odbrane ne počinje od Milutinova, nego od bekova, pa se lančano nastavlja. Uvek je najvažnija odbrana na spoljnim igračima. Bekovi imaju povrenenje od visokih, zato imaju samopouzdanje da igraju takvu odbranu nad igračima kakav je Šej Glidžis. Avramović je pokazao sve to u Partizanu, Dobrić je odigrao fantastičnu utakmicu, i odbrani i u napadu. Pričamo o odbrani, a porcenat šuta 62 posto u polufinalu SP”,

Na pitanje o Nikoli Jokiću, Pešić je izjavio:

“Što se tiče Jokića, ne znam da li ovo trenutak da se priča o njemu. Jokić će uvek biti deo tima, on je najbolji igrač na svetu u ovom trenutku. Sada nije vreme da se priča o Jokiću, nego o timu”, rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *