Fri. Jul 12th, 2024

Utakmica – “revanš”, između Crvene Zvezde i Glazgov Rengersa u okviru 1/8 finala Lige Evrope, će se odigrati na “Marakani”, 17.03.2022, sa početkom u 18:45

deki850_6231d8eea40a2.jpg

Dejan Stanković je izjavio povodom predstojeći “revanš”:

– Nisam promenio mišljenje posle utakmice u Glazgovu kada sam rekao da smo odigrali korektnu, dobru utakmicu. Pogrešili smo kod defanzivnih prekida, falilo je hrabrosti i koncentracije, ali u polju je to bilo egal. Vratili smo se sa tri primljena gola za Beograd i možda smo zaslužili da izgubimo, ali trebali smo da postignemo jedan ili dva pogotka. Nada umire poslednja i s obzirom da igramo na našem stadionu svesni kakvu ćemo podršku imati – rani gol može da promeni sve. Videćemo kako će se oni ponašati kada budu pod pritiskom koji smo mi imali u Glazgovu

– Iskren da budem, retko kad sam uspeo kao igrač da se vratim iz jednog velikog poraza. Bilo je momenata kada sam se vraćao tokom utakmice, od 0:3 do 4:3 protiv Rome u Superkupu, ali sećam se i Šalkea 2:5 kod kuće, a u Nemačkoj 0:0… Treba naglasiti i kako se ekipa oseća, kako je fizički i mentalno pripremljena. Dobri smo i rastemo iz utakmice u utakmicu, tako da nije nemoguće. Mi ćemo izaći dosta jako, gledaćemo da izvršimo maksimalan pritisak na ekipu Rendžersa. Nadamo se kao što smo mi napravili kiks gde je bilo manjka koncentracije, da će to možda i sutra njima da se desi. Daćemo sve od sebe da im napravimo pritisak.  

Na pitanje igrača koji su “pretnja” na gol Zvezde, Stanković je izdvojio izdvojili Morelos Alfreda i Kent Rajana . 

– On je sigurno najkvalitetniji igrač Rendžersa. Dosta je fizički jak, zadavao nam je probleme na početku meča u Glazgovu, ali mislim da je Dragović uspeo da ga limitira i nadam se da će to sutra još bolje učiniti. Neopreznost kod drugog gola ne umanjuje njegov kompletni učinak tokom 90 minuta, ali svakako je Morelos jedna od najvećih pretnji iz Rendžersa. Takođe, tu je i Kent koji je pravio velike probleme i Borusiji. Obratićemo više pažnje na njega i pokušaćemo da ga zatvorimo što bolje. 

 – Naš stadion pravi od igrača Zvezde duplo bolje nego što su inače. Adrenalin i huk koji dolazi sa tribina… To su isti igrači, ali će sutra biti duplo bolji. Marakana neće uplašiti Rendžers, jer su navikli da igraju u vrhunskoj atmosferi, ali će imati duplo jačeg protivnika ispred sebe.  

Takođe, otkrio je i da li bi bio zadovoljan rezulatom od 1:0.  

– Bio bih zadovoljan da takav rezultat bude u 60. minutu. Pobrinuće se Pavkov za to, a što se tiče toga da li će on da počne utakmicu – ne znam da je neki trener do sada poveo igrača na konferenciju koji neće startovati. Što se tiče pobeda od 4:0, mislim da je u današnjem fudbalu to teže napraviti, ali nije nemoguće. Gledajući igru iz Glazgova, uliva mi poverenje i samopouzdanje da možemo da iznenadimo. Ipak, fudbal se dosta promenio, pogotovo tamo od 2010, igra se jače, brže i direktnije, svi su spremniji… Bilo je čuda, sećamo se svi Barselone protiv PSŽ-a ili Liverpula protiv Barselone i tih preokreta i svesni smo da se to dešava. Stadion, momenat i vera ekipe da nešto može da se uradi, uz dobru hemiju… Nemamo šta da izgubimo, ali nećemo ići grlom u jagode, već ćemo kalkulisano rizikovati. Pokušaćemo da stvari okrenemo u našu korist, a uzdam se u ono što znamo i umemo. Ako nam se posreći da postignemo rani gol, da se „upali“ ceo stadion, to može mnogo toga da promeni. Ipak, proleće u Evropi i osmina finala jednog kvalitetnog takmičenja je put kojim treba da idemo. Sve to Zvezda postiže u poslednjih pet godina, prvo Miodrag Božović, pa Vladan Milojević, a ja sam se samo „naslonio“ na to što se gradi i na ekipu i klub od koga imam podršku. Našao sam hemiju sa igračima koja je od neprocenjive vrednosti. Bićemo hrabri. Ako i uspemo da napravimo čudo i iznenađenje, nastavićemo da spremamo utakmicu po utakmicu, pa dokle doguramo.  

– Dosta toga zavisi od nas, u smislu prizivanja sreće. Opustiće se Rendžers koliko mu dozvolimo, a sigurno da ako budemo agresivni uz dobar pritisak na loptu i skraćivanje prostora, oni ne mogu da se osećaju komforno. Doduše, oni menjaju formacije, variraju, ali nisu to iznenađenja za nas i siguran sam da ćemo se odmah aktivirati. Što se tiče zdravstvenog biltena – svi su spremni i svi hoće da igraju ovakve utakmice, a umor je u ovom slučaju sekundaran – istakao je Stanković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *