Fri. Jul 12th, 2024
Audi preduzima sledeći korak u razvoju pogonske jedinice za projekat Formule 1 potpisivanjem vozača simulatora. Švajcarski trkački profesionalac Neel Jani (39) će svojim raznovrsnim iskustvom iz različitih programa motosporta podržati razvoj Audi agregata. Ažuriranje simulatora dinamičke vožnje za rad na hibridnom pogonskom agregatu Formule 1 se izvodi na lokaciji u Nojburgu paralelno. 2026. brend sa četiri prstena će ući u top kategoriju motosporta.

„Baš kao u razvoju proizvodnje, simulacija igra glavnu ulogu u našem projektu Formule 1. Naš simulator je važan alat za razvoj agregata. Za to je potreban pokretač razvoja koji pored znanja o tehnologiji donosi i raznovrsno iskustvo u projekat, posebno u pogledu upravljanja energijom u trkačkim uslovima“, kaže Oliver Hofman, član Upravnog odbora za tehnički razvoj AUDI AG.

„Trenutno smo uglavnom fokusirani na pitanja fundamentalnog koncepta sa visokim značajem za performanse. Međutim, u proceni različitih tehničkih rešenja ne oslanjamo se samo na digitalne metode. Znanje, iskustvo i praktično relevantan razvoj su neophodni elementi izvlačenja pravih zaključaka iz simulacije. Sa tom kombinacijom možemo proceniti različite operativne strategije u ranoj fazi i utrti put za efikasno upravljanje energijom agregata“, kaže Adam Baker, izvršni direktor Audi Formula Racing GmbH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *