Fri. Jul 12th, 2024

Tokom razvitka novih tehnologija, razne automobilske kompanije su pokušale da “izbace” nešto novo na tržište. Pored Mercedesa, BMW-a, Audi-a… i Toyota je rešila da ide u korak sa vremenom. Naime, u pitanju je POTPUNO NOVI CROSS.

Nova Toyota Corolla Cross (GALERIJA)

Reč je pravom SUV “čudovištu”, koji svojim dizjanom i sigurnošću pleni poglede. U pitanju je razvitak novog modela na Toyotinoj već poznatoj GA-C platformi.

Što se tiče dizajna, tzv. eksterijera, prednja maska izgleda masivnijia i oštra, sa već poznatim Toyotinim farovima, koji su se koristili za Ravu. Zadnji deo automobila izgleda mnogo robusnije, ali i elegantnije. Stop svetla doprinose lepšem izledu, unikatnom dragulju.

Dužina Corole Crossa je 4460 mm, dok širina iznosi 1825mm. Visina ovog lepotana je 1620mm, a međuosovinsko rastojanje je 2640mm.

Enterijer se izražava u velikoj preglednosti, naročito kod komandne table. Na sredini se nalazi LCD ekran dimenzija 10.5 inča. (1inc – 2,54cm).

Svojom veličinom nudi širok dijapazon velikih mogućnosti. Te mogućnosti predstavljaju široku preglednost, bolji komfor, mnogo više mesta, kako za sedenje, tako i u gepeku, za razne gabaritne stvari, poput kolica za bebe ili bicikle.

U ponudi je dobropoznati hibridni motor pete generacije, sa FWD, (pogon na prednjim točkovima) i AWD-I (sa pogonom na svim točkovima) Što se tiče baterija, upitinjau su litijum-jonske baterije, koje su 40% lakše od prethodnih i pružaju boljitak u vožnji u odnosu na prethdne, kao i bolje preformanse. Tim boljitkom je sa 2.0 litarski motorom sa 146KW ili 197KS i sa pogonom na prednjim točkovima, novi Cross stiže od 0-100km/h za 8.1. Dok verzija AWD sa litijumskom baterijom od 30.6KW i automatskom aktivacijom zadneg pogona pri startovanju motora, pomaže pri boljem prijanjanju podloge, radi bolje sigurnosti.

One thought on “<strong>TOYOTA COROLA CROSS</strong>”
  1. I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *