Fri. Jul 12th, 2024

Po treći put je u Srbiji, u Beogradu, organizovana ceremonija dodele priznanja najistaknutijim muzičkim izvođačima u Jugoistočnoj Evropi. Za organizaciju je zaslužna već poznata firma SkyMusic.

Predstavljanje ceremonije, koja je inače trajala 2 dana, 25.01. – 26-01.2023, su doprinele osobe koje su zaslužne za umetnost u muzici, ali i u kinematografiji. U ptitanju su: Jelena Gavrilović, kao i jedan od najpoznatijih muzičara, kopozitora, tekstopisaca i muzičkih producenata Tonči Huljić.

Na poziv za voditelja MAC organizacije, Jelena je izjavila: „Drago mi je da imamo ovakvu jednu manifestaciju koja će ugostiti najveće regionalne zvezde i koja godinama unazad, čitavu regionalnu muzičku scenu drži pod istim krovom. Izuzetna mi je čast što sam dobila poziv da vodim MAC i posebno sam počastvovana što će moj partner u tome biti baš Tonči Huljić. To je čovek koji je svojim talentom, ljubavlju i posvećenošću u muzici ostavio trajan i neizbrisiv trag“.

Ceremoniji su prisustvoli izvođači današnjice Jigoistočne Evrope. Među njima su: Riblja čorba, Jelena Rozga, Emina Javhović, Aco Pejović, Saša Matić, Lexington band, Petar Grašo, Karolina Gočeva, Sara Jo, Joker out bend, Dženan Lončarević, Voyage, Nucci, Teodora, Crni Cerak, Lacku, Nikolija, Devito, Coby, Milica Pavlović, Zera, Sergej Pajić, Sajfer, Mahrin, Amna, Mimi Mercedes, Albino, Veraja i bend 2Bona.

Priznanje za najbolju hip-hop numeru pripalo je Sajsi MC za pesmu „Ringe jaja“, Turković Niki je uručeno priznanje za najbolju alternativnu pop numeru, Aleksandra Prijović je nagrađena je za numeru „Zvuk tišine“ u kategoriji narodna numera. Rozga Jeleni i Matić Saši je MAC dodelio priznanje za numeru „Ti i ja“ u kategoriji kolaboracija, Numera „Idemo do hodnika“ benda Buč Kesidi, proglašena za najbolju rok numeru. Priznanje u kategoriji – Najbolja pop numera muškog izvođača pripalo je Lončarević Dženanu sa numerom „Tišina“ , dok je Aco Pejović proglašen izvođačem godine. Priznanje za najbolji koncert pripalo je Grašo Petru. Priznanje za životno delo je uručeno Đorđević Bori. Priznanje za regionalni doprinos u muzici dobio je Saša Matić.

Konstrakta je osvojila Golden MAC nagradu, kao i nagradu za internacionalni doprinos za Srbiju.

S obzirom da je turizam u Srbiji već dobro poznat, postoje i razni portali za rezervacije smeštajnih kapaciteta. Predstavljamo vam jedan od njih. U pitanju je portal pod imenom, https://checking.in.rs/. Na tom portalu je moguće informisanje, rezervacija i kupovina odgovarajućih mogućnosti iz domena turizma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *