Fri. Jul 12th, 2024

Kako nam dolaze noviteti sa istoka tako i sa zapada u sferi automobilizma. U “komšiluku” iz Ingolštada se rađaju noviteti u automobilizmu. Tako su i predstavljeni Audi A6 i Audi A7. Kako bi Audi želeo da se dodvori novim kupcima, najvaljeno je potpuno individualno zadovoljenje želja i potreba potrošača ponaosob. Kombinacijom enterijera i eksterijera Audi želi da “utemelji”, svoju poziciju u luksuznim limuzinama.

Što se tiče noviteta, potpuno je nova rešetka hladnjaka, dizajn točkova. A o enterijeru ne treba mnogo razgovarati.

Došlo je i do razlika u ponudi. Naime, pogodnosti poput svetla sa potpisom, virtuelni kokpit i pomoć pri parkiranju su nekada bili u PLUS verziji, koja su se dodatno naplaćivala, dok su sada u standardnoj verziji.

Audi A6 i A7 će biti dostupni u 2024-oj godini, Cena A6-ce će biti od 53.800e, dok će početna cena za A7-cu iznositi od 63.500e.

Za sada su u ponudi Audi A6 i Audi A7 u RS stilu. Od paketa oporeme, kupci mogu da biraju između osnovne, napredne i S linije za model A6, dok za A7-cu samo imeđu osnovne i S linije. Svaku liniju opreme karakterišu jedinstveni elementi dizajna kako napred, tako i pozadi. Prednji deo vozila je novitet. U pitanju Singleframe sa strukturom saća. Prednji deo čini crna mat boja sa hromiranim okvirom.

Napredna linija takođe uključuje sportske točkove od 18 inča. S-line varijanta je dostupna za oba modela. Singleframe ima hromirane umetke. Na A6, zadnji difuzor je redizajniran. Ovde je lopatica difuzora obojena u platinasto sivu, dok je na A7 završena u hromu. Pored toga, eksterijer S linije na Audiju A6 takođe ima redizajnirane bočne prednje usisnike za vazduh sa elementima u mat crnoj boji sa platinasto sivim umetcima, proširenim bočnim pragovima, 19-inčnim točkovima i sportskim vešanjem.

Nove boje i materijali enterijera i eksterijera

Kad je u pitanju paleta boja eksterijera, u Audi-u je dostupno dvanaest boja.
Po prvi put, portfolio uključuje Arcona Vhite i Madeira Brovn Metallic. Grenadin Red Metallic i Ascari Blue Metallic su sada dostupni za S modele i S line pakete. Ukrasni umetci u unutrašnjosti sada dolaze u osam različitih varijanti. Novi dodaci su umetci od drveta u Olive Tree Natural i Ash Volcanic Grei Natural i inleji prekriveni Dinamica mikrovlaknom.

Audi nudi potpuno novu digitalnu instrument tablu sa ekranom od 12,3 inča i full HD rezolucijom od 1.920 x 720 piksela. Umesto već poznatih S61 /2 farova u ponudi su potpuna nova LED svetla sa konturisanim potpisom dnevnih svetla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *