Fri. Jul 12th, 2024
Dva partnera, jedna tema: NSU. Audi i grad Nekarsulm 2023. proslavljaju 150 godina tradicionalnog brenda NSU. To je dovoljan razlog da Audi Tradition i Deutsches Zveirad- und NSU-Museum Neckarsulm (Nemački motocikl i NSU-Museum Neckarsulm) ponovo potvrde dugu istoriju Audijeve lokacije u Nekarsulmu i istoriju NSU-a u novoj specijalnoj izložbi „Inovacije. Vagemut. Transformacija. 150 GODINA NSU” (na engleskom: „Innovation. Audaciti. Transformation. 150 Iears of NSU”). Izložba će biti izložena od 14. juna 2023. do 5. maja 2024. u Audi Forum Neckarsulm i Deutsches Zveirad- und NSU-Museum Neckarsulm. Pored toga, na početku izložbe objavljuje se jubilarni časopis: solidnih 176 stranica koje pokrivaju mnoge aspekte istorije NSU.

Kompanija i brend NSU su usko povezani sa Nekarsulmom upravo u imenu, koje potiče od grada gde se spajaju reke Nekar i Sulm. Istorija NSU nudi jedinstvenu perspektivu razvoja mobilnosti: od bicikla preko motocikla do automobila. Bilo je to pre 150 godina, 1873. godine, kada su Kristijan Šmit i Hajnrih Štol osnovali radionicu mašina za pletenje pod nazivom „Mechanische Verkstatte Schmidt & Stoll“. Ta radionica je kasnije evoluirala u NSU Motorenverke AG, a zatim u Audijevu lokaciju u Nekarsulmu. Na početku izložbe biće objavljen jubilarni časopis pod istim nazivom kao i sama izložba: „Inovacija. Vagemut. Transformacija. 150 Jahre NSU”. Njegovih 12 članaka na 176 stranica pokrivaju široki luk i osvetljavaju izvanredne aspekte 150-godišnje istorije kompanije – iz širokog spektra perspektiva. Ovi tekstovi se bave inovacijama i transformacijama koje su oblikovale i odredile ne samo istoriju kompanije, već i grada Nekarsulma tokom proteklih 150 godina.

Natalie Scheerle-Valz, direktorka Deutsches Zveirad- und NSU-Museum Neckarsulm, ulazi u srž stvari: „Istoriju brenda NSU karakterišu inovacije, smele odluke i izvanredne ličnosti". I ona je oduševljena mnogim istaknutim događajima u svom muzeju: ona napominje da je četvorocilindrični trkački motocikl NSU 500, na primer, apsolutno neuporediv predvodnik za svetske šampionske motocikle koji su došli posle njega. Posetioci ga mogu videti pored rekordnih vozila i prototipova u Deutsches Zveirad- und NSU- Museum. Oni su dopunjeni sa 85 eksponata NSU koji su deo stalne zbirke muzeja. Sve u svemu, posetioci Deutsches Zveirad- und NSU-Museum Neckarsulm mogu očekivati da vide preko 100 izložbi NSU. Šerle-Valc kaže: „NSU brend je uspeo samo zbog svojih izuzetno nadahnutih ljudi i vernih, lojalnih zaposlenih. Za novu specijalnu izložbu u našem muzeju, osvetljavamo 16 od ovih NSU ličnosti koje su dale kritičan doprinos razvoju kompanije.

Deo specijalne izložbe u Audi Forumu u Nekarsulmu je jubilejna izložba „40 godina Audi Sport GmbH – Fascinacija susreće performanse“. Nudi pregled istorije podružnice AUDI AG. Osnovan kao quattro GmbH 1983. godine sa nekolicinom zaposlenih, ova filijala Audija sa sedištem u Nekarsulmu sada oblikuje sportski i ekskluzivni imidž brenda sa četiri prstena. Izložba pruža pregled četiri decenije Audi Sporta – od prvih dodataka u Audi kolekciji, opcija za prilagođavanje vozila i prvog automobila razvijenog u tadašnjoj kuattro GmbH do motosporta kupaca i aktuelnih modela visokih performansi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *